Skip to content

Eikenprocessierups verwijderen?

De eikenprocessierups is de afgelopen jaren veel in het nieuws geweest. De rupsen vormen een steeds grotere plaag in Nederland en België en veroorzaken vervelende gezondheidsklachten. De brandharen van de rupsen worden tientallen meters meegenomen door de wind voordat deze zich op kleding of de huid hechten. Hierdoor krijgt men last van huiduitslag, jeuk, brandende ogen en meer storende klachten. Mensen die overgevoelig zijn voor de brandharen kunnen zelfs in shock raken of blind worden door de brandharen. Het is dan ook zaak om snel in te grijpen als u last heeft van de eikenprocessierups.

Eikenprocessierups bestrijden?

De eikenprocessierups kan een echte plaag veroorzaken waardoor het belangrijk is om tijdig in actie te komen. U kunt de processierups niet zelf bestrijden vanwege de giftige brandharen. Als u zelf probeert om de eikenprocessierups te bestrijden kunnen de brandharen in de ogen komen, met alle nare gevolgen van dien. Het afzetten van een besmette boom heeft geen zin doordat de brandharen met de wind worden meegenomen.

Processierups bestrijders

Wanneer u last heeft van zwellingen, huiduitslag, jeuk of rode ogen maar niet in aanraking bent geweest met insecten of andere ongedierte heeft u waarschijnlijk te maken met de processierups. Om klachten te krijgen hoeft u niet in direct contact geweest te zijn met de eikenprocessierups. Neem direct actie en schakel Direct eikenprocessierups verwijderen. in om de eikenprocessierups te bestrijden.

Wat wij bieden

Scherpe tarieven

Jarenlang ervaring in het groen

Vrijblijvend advies op locatie

Binnen 24 uur een afspraak mogelijk

Verwijderen zonder gif

Professionele bestrijders