Skip to content

Processierups bestrijders

Wanneer u last heeft van zwellingen, huiduitslag, jeuk of rode ogen maar niet in aanraking bent geweest met insecten of andere ongedierte heeft u waarschijnlijk te maken met de processierups. Om klachten te krijgen hoeft u niet in direct contact geweest te zijn met de eikenprocessierups. Neem direct actie en schakel Direct eikenprocessierups verwijderen. in om de eikenprocessierups te bestrijden.

Wat wij bieden

Scherpe tarieven

Jarenlang ervaring in het groen

Vrijblijvend advies op locatie

Binnen 24 uur een afspraak mogelijk

Verwijderen zonder gif

Professionele bestrijders

Eikenprocessierups bestrijden

De processierups of eikenprocessierups komt de laatste jaren veel voor in Nederland en België. Zoals de naam al doet vermoeden komt de eikenprocessierups op eiken voor. Wanneer u niet op tijd in actie komt planten de rupsen zich razendsnel voort. De eitjes komen sneller uit bij temperaturen boven de 21 graden. De eitjes zelf vormen nog geen gevaar voor de gezondheid, maar wanneer de rupsen brandharen krijgen ontstaan de risico’s. Dit is in de periode van mei tot en met juni. Van juli tot en met september worden de brandharen nog verder verspreid. De volgroeide rupsen zorgen op dit moment voor veel overlast en bestrijding is essentieel.

Waar leeft de eikenprocessierups?

U komt de processierups voornamelijk tegen op de zonnige kant van eikenstammen. De nesten zijn eenvoudig te herkennen. Het is namelijk een dicht spinsel van uitwerpselen en vervellingshuiden. De eikenprocessierups komt tegenwoordig haast overal voor: in (vakantie)parken, bij de oprit van uw kantoorpand, op uw landgoed en eikenlanen en in de eigen tuin. De brandharen van de eikenprocessierups zijn gevaarlijk voor de mens en kunnen voor veel overlast zorgen. Deze kunnen zich verspreiden via de wind en vervolgens hechten aan de huid, kleding en slijmvliezen van de neus, ogen of mond. Hierdoor kan u last krijgen van huiduitslag, zwellingen, rode ogen en jeuk. Mensen die zeer gevoelig zijn voor de brandharen kunnen zelfs in shock raken of blind worden wanneer de brandharen in het oog terecht komen.

Eikenprocessierups verwijderen

Bij overlast van de eikenprocessierups is het belangrijk om vooral niet zelf aan de slag te gaan met de bestrijding van de rups. De kans op klachten is hierdoor zeer groot. Schakel de bestrijding experts van Direct eikenprocessierups verwijderen. in als professionele processierups bestrijders. Wij zorgen ervoor dat de plaag snel verholpen is. Wij bieden scherpe tarieven en een afspraak is al binnen 24 uur mogelijk. Hierdoor vermindert u de kans op gezondheidsklachten en bent u snel van de vervelende insecten af. Wij hebben jarenlange ervaring in het groen en gaan secuur en netjes te werk. Veiligheid staat hierbij hoog in het vaandel. Neem direct contact met ons op om een afspraak te maken.