Skip to content

Eikenprocessierups verwijderen?

De eikenprocessierups is de afgelopen jaren veel in het nieuws geweest. De rupsen vormen een steeds grotere plaag in Nederland en België en veroorzaken vervelende gezondheidsklachten. De brandharen van de rupsen worden tientallen meters meegenomen door de wind voordat deze zich op kleding of de huid hechten. Hierdoor krijgt men last van huiduitslag, jeuk, brandende ogen en meer storende klachten. Mensen die overgevoelig zijn voor de brandharen kunnen zelfs in shock raken of blind worden door de brandharen. Het is dan ook zaak om snel in te grijpen als u last heeft van de eikenprocessierups.

Wat wij bieden

Scherpe tarieven

Jarenlang ervaring in het groen

Vrijblijvend advies op locatie

Binnen 24 uur een afspraak mogelijk

Verwijderen zonder gif

Professionele bestrijders

Gevaar voor de gezondheid

De eikenprocessierups kan zich zeer snel voortplanten en vormt een gevaar voor de gezondheid wanneer de rupsen brandharen krijgen. Dit begint in half mei tot en met juni. De volwassen rupsen groeien tot wel 800.000 brandharen. Per stuk! Na de groeiperiode worden de brandharen van de rupsen verder verspreid en treedt de meeste overlast op. Eikenprocessierups bestrijden is dan essentieel om jeuk, oogklachten en huidklachten te voorkomen. Eikenprocessierups verwijderen moet veilig en precies worden uitgevoerd zodat er zoveel mogelijk rupsen verwijderd worden en er zo min mogelijk brandharen in de lucht terecht komen. Dankzij onze jarenlange ervaring op het gebied van bestrijding en het belang dat wij hechten aan veiligheid kunnen wij deze lastige klus voor u uit handen nemen. Het valt af te raden om zelf de eikenprocessierups te verwijderen omdat dit specialistisch materiaal en kennis vereist. U wilt uzelf of de buurt immers niet onvoorbereid blootstellen aan de giftige brandharen van de eikenprocessierups.

Processierups bestrijders

De eikenprocessierups kunt u niet zelf bestrijden omdat u uzelf dan blootstelt aan zeer veel brandharen. Direct eikenprocessierups verwijderen. heeft het juiste materiaal om u van de plaag te ontdoen. Wij bieden scherpe tarieven, afgestemd op de grootte van het probleem en de complexiteit van de klus. Omdat de processierups opeens veel overlast kan veroorzaken is het mogelijk om binnen 24 uur een afspraak te maken zodat u niet onnodig lang last heeft van de overlast. Wij gaan secuur en netjes te werk en hebben jarenlange ervaring in het groen. Bij ons staat veiligheid hoog in het vaandel. Wij zorgen ervoor dat u weer kunt genieten van de eikenbomen in uw tuin of aan uw oprit, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de eikenprocessierups. Neem direct contact op voor meer informatie of om direct uw afspraak in te plannen zodat u snel weer vrij bent van het ongedierte.