Skip to content

Eikenprocessierups bestrijden?

De eikenprocessierups kan een echte plaag veroorzaken waardoor het belangrijk is om tijdig in actie te komen. U kunt de processierups niet zelf bestrijden vanwege de giftige brandharen. Als u zelf probeert om de eikenprocessierups te bestrijden kunnen de brandharen in de ogen komen, met alle nare gevolgen van dien. Het afzetten van een besmette boom heeft geen zin doordat de brandharen met de wind worden meegenomen.

Wat wij bieden

Scherpe tarieven

Jarenlang ervaring in het groen

Vrijblijvend advies op locatie

Binnen 24 uur een afspraak mogelijk

Verwijderen zonder gif

Professionele bestrijders

Klachten eikenprocessierups

Bent u niet zeker of uw klachten veroorzaakt worden door de eikenprocessierups? Wanneer u eikenbomen in de tuin of straat heeft staan is de kans groot dat u de processierups aantreft op de zonnige kant van de stam. De nesten bestaan uit een dicht spinsel van vervellingshuiden en uitwerpselen. In de periode van half mei tot en met september verspreiden de volwassen rupsen hun brandharen, die giftig zijn voor mensen en dieren. Er hoeft dus geen direct contact plaats te vinden om klachten te krijgen. De wind neemt de brandharen mee waardoor deze tot tientallen meters verderop de huid kunnen raken of in de kleding blijven hangen. Vervolgens kunt u last krijgen van zwellingen, huiduitslag die doet denken aan een allergische reactie, jeuk en rode ogen. Ook honden en paarden zijn gevoelig voor de brandharen en krijgen last van huidklachten.

Eikenprocessierups verwijderen door professionals

Om zoveel mogelijk eikenprocessierupsen te verwijderen en te voorkomen dat de brandharen in de lucht terecht komen dient u professionele processierups bestrijders in te huren. Direct eikenprocessierups verwijderen. heeft jarenlange ervaring op het gebied van bestrijding en kan deze klus volledig uit uw handen nemen. Wij werken met specialistische apparatuur waarmee de rupsen en nesten verwijderd worden. Een eikenprocessierups heeft gemiddeld 700.000 tot 800.000 brandharen en kan dus lange tijd overlast veroorzaken. Door bij de eerste verschijnselen Direct eikenprocessierups verwijderen. in te schakelen kunt u verdere overlast voorkomen.

Maak een afspraak

Neem contact met ons op over processierupsbestrijding zodat wij bij u langs kunnen komen om de situatie in kaart te brengen. Op basis van de situatie kunnen wij u een accurate indicatie geven van de kosten, zodat u weet waar u aan toe bent. Wij weten hoeveel overlast de rups kan veroorzaken en het belang van een tijdige bestrijding. Het is dan ook mogelijk om binnen 24 uur een afspraak te maken zodat u zo snel mogelijk van de plaag af bent.